Confidenţialitate

Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs într-o localitate din Covasna | AUDIO

Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs, pe stradă, într-o localitate din Covasna. Incidentul a avut loc în timpul zilei. Copilul a fost transportat la spital cu răni minore. Însă, putea avea loc o tragedie. Între timp, în staţiunea Băile Tuşnad, unde s-a semnalat frecvent prezenţa urşilor, se pregăteşte un protest.

Incidentul a avut loc pe o stradă din comuna Ghelința, judeţul Covasna. Un trecător a sunat la 112 şi a anunţat că un copil a fost atacat de un urs. Marius Tolvaj, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna.

”În momentul în care animalul era în zonă, pe străzi, a lovit un copil de 8 ani. Acesta a fost luat de părinții săi și transportat la spitalul din Târgu Secuiesc. Din informațiile pe care le deținem, este vorba de răni minore.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Localnicii au primit un mesaj RoAlert. Aproape 80 de astfel de mesaje de avertizare din cauza urşilor au fost trimise în judeţul Covasna, de la începutul anului. Zeci de astfel de situaţii şi în staţiunea Băile Tuşnad din acelaşi judeţ. Aici, localnicii pregătesc pentru sfârşitul săptămânii un marş de protest. Primarul Butika Zsolt.

”Nu vrem împușcarea urșilor, vrem relocarea ursoaicei cu trei pui.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul spune, însă, că relocarea urşilor nu rezolvă problema. Animalele vor merge în alte localităţi în căutare de hrană.

Liliana Nicolae