Un copil de 6 ani îl roagă pe Barack Obama să-l ajute pe Omran, copilul din Siria surprins plin de sânge într-o ambulanță – VIDEO

Un copil de șase ani din New York i-a trimis președintelui american, Barack Obama, o scrisoare emoționantă în care îl roagă să-l ajute să-l primească în familia sa pe Omran, copilul din Siria care a fost suprins plin de sânge și confuz într-o ambulanță, în Alep, la scurt timp după un atac cu bombă.

Casa Albă, dar și președintele Obama au postat pe Facebook o înregistrare video cu Alex, băiatul american, care citeşte scrisoarea adresată liderului american. Postarea a devenit virală pe internet, fiind distribuită de peste 85.000 de ori.

 

Alex a scris scrisoarea după ce a văzut fotografia în care apare Omran și care a făcut înconjurul lumii. Imaginea a provocat un val de furie faţă de războiul din Siria.

Barack Obama, impresionat de scrisoare, a declarat că acest copil de șase ani “nu a învăţat să fie cinic, suspicios sau să-i fie frică”.

“Dragă preşedinte Obama, ţi-l mai aminteşti pe băiatul care a fost luat cu ambulanţa în Siria?  Poţi, te rog, să te duci să-l cauţi şi să-l aduci la noi acasă?  Vă vom aştepta, băieţi, cu steaguri, flori şi baloane. Noi îi vom da o familie, iar el va fi fratele nostru”, a scris, între altele, copilul.

De altfel, Barack Obama l-a citat pe Alex la Summitul ONU de la New York, unde s-a discutat despre criza refugiaţilor. Apoi, Casa Albă l-a înregistrat pe Alex citindu-şi singur scrisoarea.

“Ar trebui să fim mai mult ca Alex. Imaginaţi-vă cum ar fi lumea dacă am fi aşa. Imaginaţi-vă suferinţa pe care am putea-o alina şi vieţile pe care le-am putea salva”, a declarat Barack Obama.

 

Preşedintele Statelor Unite a îndemnat ţările dezvoltate să facă mai mult pentru a-i ajuta pe refugiaţii sirieni. Potrivit unui anunț al Casei Albă din august, Statele Unite au primit anul acesta 10.000 de refugiaţi sirieni. Washingtonul intenţionează să primească alţi 110.000 de refugiaţi în 2017.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS