Un contabil care publica mesaje pe Twitter este vinovatul principal pentru gafa din finalul galei Oscar

Un contabil care era ocupat cu publicarea de mesaje pe Twitter a reuşit să anihileze procedura meticuloasă aflată în spatele anunţării premiului pentru cel mai bun film al anului, duminică seară, la cea de-a 89-a gală a premiilor Oscar, când musicalul ”La La Land” a fost anunţat câştigător, deşi adevăratul învingător – care a fost anunţat după câteva minute – era drama ”Moonlight”, au anunţat luni seară reprezentanţii PricewaterhouseCoopers (PwC), citaţi de Reuters.

Contabilul Brian Cullinan, despre care presa americană afirmă că era ocupat cu publicarea de mesaje pe Twitter, în culise, cu câteva secunde înainte de producerea acestei gafe uriaşe, a înmânat prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway un alt plic decât cel care ar fi trebuit, cu ocazia anunţării celui mai important trofeu al anului din industria cinematografică americană, a precizat compania PwC într-un comunicat de presă.

Provocând o gafă care a uluit publicul prezent în Dolby Theatre din Hollywood şi milioanele de telespectatori din lumea întreagă, ”Cullinan a înmânat în mod eronat plicul de rezervă pentru categoria «cea mai bună actriţă în rol principal» în locul plicului aferent categoriei «cel mai bun film» lui Beatty şi Dunaway”, au transmis reprezentanţii PwC.

”Odată produsă acea eroare, protocoalele pentru corectarea ei nu au fost urmate suficient de rapid de către Cullinan şi nici de partenerul lui din timpul galei”, precizează acelaşi comunicat.

The Wall Street Journal şi site-ul dedicat informaţiilor despre celebrităţi TMZ.com afirmă că Brian Cullinan a publicat din culise o fotografie a actriţei Emma Stone pe reţeaua de socializare Twitter cu doar câteva momente înainte de producerea gafei.

Fotografia de pe contul de Twitter al lui Brian Cullinan a fost ştearsă ulterior, dar nu înainte de a putea fi vizionată încă, luni, în arhiva acelei pagini. Brian Cullinan nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe această temă.

Eroarea a fost corectată abia după ce actorii şi producătorii musicalului ”La La Land” erau deja pe scenă şi îşi începuseră deja discursurile de mulţumire. Jordan Horowitz, unul dintre producătorii filmului ”La La Land”, este acela care a remediat situaţia.

”Oameni buni, îmi pare rău. Nu am câştigat. S-a produs o eroare. «Moonlight», voi aţi câştigat premiul pentru cel mai bun film. Nu este o glumă!”, a spus el.

A fost nevoie se treacă mai bine de trei ore până că PricewatersCoopers, compania care numără voturile exprimate de membrii AMPAS de peste 83 de ani, să confirme că actorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway le-a fost înmânat un alt plic decât cel care ar fi trebuit.

PwC spune că îşi asumă întreaga responsabilitate şi a prezentat scuze publice actorilor şi producătorilor celor două filme vizate de această gafă uriaşă, ”La La Land” şi ”Moonlight”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS