Confidenţialitate

Un chilian dat în urmărie internaționaă pentru deturnare de fonduri a fost prins în Brașov

Bărbatul este acuzat că suma pe care a deturnat-o depășește 900 de milioane de dolari.

Rafael Garay, în vârstă de 41 de ani, a fost prins într-un mall din Brașov de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale.

Bărbatul era căutat de autorităţile din Chile din luna septembrie, existând informaţii că s-ar afla în Franţa, Thailanda sau Olanda. La sfârşitul lunii septembrie, el a fost localizat în România, după ce a solicitat la Ambasada statului Chile din Bucureşti un certificat pentru a se putea căsători.

Reprezentanții poliției Brașov spun că pe numele chilianului autoritățile judiciare din Santiago de Chile au emis mandat internațional de arestare pentru deturnare de fonduri. Potrivit presei din Chile, bărbatul ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari, bani care aparţineau mai multor persoane care investiseră în compania sa.

În luna iunie, Rafael Garay anunţa că a fost diagnosticat cu cancer la creier, că îşi va închide compania şi că va pleca la tratament. De asemenea, el a anunaţat că oamenii îşi vor recupera banii dintr-un cont deschis la o bancă. Ulterior, s-a descoperit că Rafael Garay nu avea niciun cont în banca respectivă.