Un britanic ajunge director de creație la Dior Homme

Creatorul de modă britanic Kim Jones va fi noul director de creaţie la Dior Homme.

Jones, absolvent al prestigioasei şcoli Central Saint Martins din Londra, se va ocupa atât de linia pret-a-porter cât şi de accesoriile pentru bărbaţi. El va prezenta prima sa colecție în iunie, la următoarea Săptămână a Modei de la Paris.

Desemnarea lui Kim Jones a fost prima decizie improtantă a lui Pietro Beccari, președintele și directorul general Dior. Cei doi au lucrat împreună pentru Louis Vuitton.

Casa de modă Dior, proprietate a grupului de lux LVMH, speră ca Jones să ofere o vestimentaţie “clasică şi elegantă, impregnată de cultura contemporană”, pentru a “accelera dezvoltarea şi influenţa brandului Dior Homme la nivel internaţional’.

“Mă simt onorat să mă alătur echipei Dior, simbol al eleganţei absolute”, a declarat la rândul său designerul britanic.

Creatorul de modă britanic este cunoscut pentru stilul său inovativ, mai ales pentru colaborarea dintre casa Vuitton şi marca urbană Supreme, în 2017 şi introducerea unor articole urbane în moda de lux, precum canadienele, pantalonii comozi imitând treningul sau hanoracele, un stil copiat ulterior şi de alte case de modă.

CV-ul lui conține și ale mărci importante în industria modei. Printre acestea, Alexander McQueen, Mulberry, Hugo Boss și Umbro. Aceste colaborări indică experiența sa vastă în îmbinarea eleganței clasice cu stilul stradal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS