Confidenţialitate

Un bilet în care A. Einstein dezvăluie secretul unei vieți fericite, scos la licitație

Două bilețele scrise de Albert Einstein vor fi vândute la o licitație în Ierusalim, marți, 24 octombrie. Într-unul dintre bilete fizicianul german scrie despre secretul unei vieți fericite.

Notițele personale ce vor fi vândute la Ierusalim, nu au valoare științifică dar pot ajuta la o mai bună cunoaștere a reflecțiilor personale ale lui Einstein.

Bilețele ar fi fost scrise în 1922, când fizicianul german, celebru pentru teoria sa asupra relativității a făcut o vizită în Japonia. Cel care vinde acum prețioasele bilețele scrise de Einstein, spune că un curier japonez a venit să-i predea o scrisoare fizicianului. Einstein i-a dat două note scrise în limba germană.

Dacă ai noroc, poate că aceste note vor avea mai multă valoare, decât un simplu bacșiș“, i-ar fi spus Einstein, curierului, povestește un apropiat al acestuia.

Pe una din aceste note, scrisă pe o foaie de hârtie având antetul Hotelului Imperial, este trecut: “O viață liniștită și modestă aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului care implică o agitație permanentă“.

Pe a doua notă scrisă pe o coală albă este trecut celebrul slogan împrumutat de la Lenin: “Acolo unde există voință, există și o cale“. Bilețelele au fost autentificate de o casă de licitații și vor fi vândute marți, împreună cu alte obiecte personale ale lui Einstein, precum două scrisori scrise la sfârșitul vieți sale.