Confidenţialitate

Un bărbat din Vrancea a fost reținut pentru că își bătea copiii și îi trimitea la cerșit

Un bărbat din Cotești, Vrancea, a fost reținut pentru că și-a bătut în mod repetat cei doi copii, pe care îi obliga să cerşească.

El îşi creştea singur copiii, pe care nu doar că-i exploata, dar îi ţinea şi în condiţii inumane şi fără să-i hrănească.

Cei doi, un băiat de 8 ani şi o fată de 15 ani, se află acum în grija unui centrul al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vrancea.

Coşmarul celor doi copii dura încă din decembrie anul trecut, când tată lor a început să-i trimită la cerșit. Îi trimitea mai ales la biserici, în zilele de sărbătoare, dar și în zone aglomerate, iar dacă veneau acasă fără bani, erau bătuți crunt.

Polițiștii au aflat despre tot ce se întâmplă în urma unui scandal domestic, dar s-au îngrozit de ceea ce au aflat. Ei l-au găsit pe băiatul de 8 ani în casă plin de vânătăi, de la bătăile administrate de părintele său, înconjurat de o mizerie de nedescris.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani, care își creștea singur copiii, nu le asigura acestora condiții decente de trai. Erau flămânzi şi neîngrijiţi, iar cea mai mare parte din banii de care făceau rost cerşind se duceau pe băutură pentru tatăl lor. El şi-a recunoscut faptele, însă a motivat în faţa anchetatorilor că-şi bătea copiii pentru că nu îl ascultau.

Modul de a-i educa i-a adus bărbatului dosar penal pentru violență în familie, rele tratamente aplicate minorului și exploatarea cerșetoriei. El a fost reţinut şi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Copiii au ajuns în grija specialiştilor de la Protecţia Copilului, într-un centru, unde primesc asistență medicală, hrană și consiliere psihologică. DGASPC va cere instanței ca bărbatul să fie decăzut din drepturile părintești.

În ceea ce o privește pe mama copiilor, aceasta a plecat de acasă de mai mulţi ani şi nu a putut fi găsită până acum.