Un barbat din Prahova a murit in furtuna de noaptea trecuta (AUDIO)

Mii de familii din județ nu au curent electric, pentru că vijelia a distrus liniile de înaltă tensiune, iar o viitură puternică a măturat totul în cale în satele aflate la granița cu județul Dîmbovița.

Ploile de joi noapte, care au adus, pe alocuri, și 70 l/ mp, au dus la umflarea râurilor Prahova, Cricov și Ialomița, dar și a altor afluenți mai mici, astfel că toată zona de la granița dintre județele Prahova și Dâmbovița este și acum sub ape.

Comuna Măneciu este cel mai rău afectată, iar aici oamenii nu se pot deplasa decât cu barca pentru că apa măsoară pe alocuri chiar și un metru. Sunt zeci de gospodării inundate, dar din fericire nu s-au înregistrat până acum victime. Pentru că fântânile au fost colmatate, pompierii au intervenit și au adus localnicilor cisterne cu apă potabilă.

Și în localitățile aflate la granița cu județul Buzău furtuna a provocat pagube însemnate. Au fost cinci localități din zona Ceptura care au rămas în beznă pentru că vijelia a doborât mai mulți copaci care au căzut peste liniile de înaltă tensiune. Din păcate un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna Vărbilău a murit după ce a fost luat de viitură.

Și în Ploiești s-au înregistrat pagube însemnate, mai multe curți aflate la periferia orașului au fost inundate, iar rafinăria Petrobrazi a fost oprită din cauza unei avarii provocate de un fulger.