Un bărbat din Japonia patrulează pe stânci ca să împiedice oamenii să se sinucidă

Un bărbat în vârstă de 70 de ani își petrece timpul patrulând vârfurile stâncilor din Japonia pentru a împiedica sinuciderile în țara cu una dintre cele mari rate de suicid din lume.

De meserie ofițer de poliție,  Yukio Shige este acum pensionat și se prezintă drept ”omul chotto mate”, scrie Japan Today. ”Chotto mate” înseamnă ”Stai, așteaptă”.

În fiecare zi, Shige patrulează pe stâncile Tojinbo din Marea Japoniei (un loc cunoscut pentru numărul mare de persoane care aleg să își ia viața acolo), împreună cu trei voluntari, stând cu ochii în patru și vorbind cu cei care par că au ajuns acolo ca să își pună capăt vieții.

Rata de suicid din Japonia în 2014 a fost de 24,1 la 100.000, potrivit guvernului. Raportul a coborât în ultimii ani, după ce ajunsese la vârful de 33.093 în 2007, forțând guvernul să promită să ia măsuri în următorul deceniu, prin îmbunătățirea consilierii și monitorizarea de website-uri care ajută oamenii să formeze ”pacte de sinucidere”.

 

”Dacă te oprești și îți imaginezi scena; cineva stând, convins că singura sa opțiune e să pună capăt la tot, singur cu umbra sa. Chiar cred că vrea să fie ajutat. Vrea ca cineva să facă un pas și să îl ajute”, spune Yukio Shige. ”Îi luăm pe cei care vor ajutorul nostru în cele șase apartamente pe care le deținem astfel încât să își repare și să își reconstruiască viața. Îi ajutăm să își ia viețile înapoi. Asta fac eu.”

FOTO: Ysbrand Cosijn/ Shutterstock