Un bărbat a cheltuit 50.000 de dolari pentru a construi robotul Scarlett Johansson – VIDEO

Ricky Ma, un designer în vârstă de 42 de ani din Hong Kong, a construit un prototip de femeie-robot, care seamănă izbitor cu actriţa Scarlett Johansson, potrivit contactmusic.com.

Creatorul robotului nu a spus cine este modelul după care l-a făcut, ci s-a rezumat la a spune că este vorba „de o actriţă de la Hollywood”.

Ricky Ma spune că „şi-a îndeplinit visul” creând această femeie-robot. Femeia-robot Mark 1, care seamănă cu Scarlett Johansson, l-a costat pe designerul Ma mai bine de 50.000 de dolari.

Mark 1 răspunde la o serie de comenzi verbale ce-i sunt comunicate printr-un microfon. Totodată, femeia-robot poate avea expresii faciale.

De pildă, drept răspuns la complimentul „Mark 1, eşti atât de frumoasă” îşi poate relaxa muşchii fini din jurul ochilor şi îşi poate dispune colţurile buzelor într-un zâmbet. Apoi, poate da replica: „Hehe, mulţumesc.”

Femeia-robot are părul lung, blond şi ochi căprui şi poartă o bluză albă cu nasturi şi o fustă gri.

Mai bine de 70% din corpul lui Mark 1 a fost modelat folosind tehnologia imprimării 3D. Scheletul ce o susţine sub pielea de silicon care-i acoperă mecanismele electronice din interior este imprimat tot prin tehnica 3D.

Acum că robotul e construit în întregime, Ma speră ca un investitor să-i cumpere prototipul de femeie şi să-i ofere capital pentru a construi alţii. Ma plănuieşte să scrie şi o carte de mărturii în care să destăinuie experienţa sa, cât să-i atragă pe toţi cei care sunt atraşi de „universul umanoizilor”.