Un băieţel a salvat viaţa mamei sale cu ajutorul asistentului virtual Siri

Roman, un băiat în vârstă de patru ani care locuieşte în Marea Britanie, a salvat viaţa mamei sale, folosind asistentul virtual Siri al telefonului mobil, potrivit BBC.

Roman a folosit degetul mare de la o mână a mamei sale pentru a debloca iPhone-ul acesteia, apoi i-a cerut lui Siri, asistentul virtual dezvoltat de compania Apple pentru dispozitivele sale mobile, cerându-i să telefoneze la 999, numărul serviciilor pentru urgenţe din Marea Britanie.

Băiatul în vârstă de patru ani locuieşte cu familia lui în districtul Kenley din Croydon, o suburbie din sudul Londrei.

Poliţia şi paramedicii s-au deplasat la acel domiciliu şi au acordat primul ajutor mamei băiatului, reuşind să îi salveze viaţa.

În timpul conversaţiei cu operatoarea de la serviciile de urgenţe, Roman a spus că mama lui era moartă, deoarece “a închis ochii şi nu mai respiră”.

Roman se afla în locuinţă în acel moment alături de fratele lui geamăn şi de un alt frate mai mic.

“Ascultând acel apel telefonic, îţi dai seama cât este de important să îi înveţi pe copii, oricât de mici ar fi ei, să ştie pe de rost adresa la care locuiesc şi cum să telefoneze la Poliţie sau la numărul de urgenţe în cazul unor astfel de situaţii”, a spus Ade Adelekan, reprezentant al Poliţiei Metropolitane din Marea Britanie.

 

Sursă: News.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS