Confidenţialitate

Un avion militar de tip MIG 21 s-a prăbușit în apropiere de Reghin. Pilotul, în stare stabilă, transferat la Spitalul Militar București | AUDIO

Un avion MIG 21 al Forțelor Aeriene Române s-a prăbușit cu puțin timp în urmă pe un câmp din apropierea orașului Reghin.

Din primele informații, pilotul a reușit să se catapulteze și este îngrijit în momentul de față de echipajele SMURD, care au sosit la locul incidentului.

Nu se cunosc deocamdată cauzele care au dus la prăbușirea avionului MIG21.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, ”o aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.”

”Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, se mai spune în comunicat.

Potrivit unei informaţii de ultimă oră, toate aeronavele de tip MIG 21 au fost oprite la sol.

Daniel Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN:

”Lucrul cel mai important este că pilotul este în afara oricărui pericol. Pilotul s-a catapultat și este acum în mâinile celor de la SMURD. Aeronava noastră este de la Câmpia Turzii, de la Baza 71 aeriană de la Câmpia Turzii și efectua un zbor de instrucție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru

Foto: Arhivă