Confidenţialitate

Un avion de transport militar rusesc s-a prăbușit miercuri în regiunea rusă Belgorod | VIDEO

Un avion de transport militar rusesc Ilyushin Il-76 s-a prăbușit miercuri în regiunea rusă Belgorod, relatează Reuters, citând agenția de presă de stat RIA care a citat Ministerul Apărării. Rusia spune că la bordul avionului se aflau prizonieri de război ucraineni, relatează Associated Press.

Nu a fost imediat clar ce a cauzat prăbușirea. De asemenea, nu se știa dacă cineva a supraviețuit.

Il-76 este un avion de transport militar conceput pentru a transporta pe calea aerului trupe, mărfuri, echipamente militare și arme. Are un echipaj normal de cinci persoane și poate transporta până la 90 de pasageri, scrie The Guardian.

Guvernatorul local Vyacheslav Gladkov a declarat că un “incident” nespecificat a avut loc în districtul Korochansky din regiune, la nord-est de orașul Belgorod, și că va inspecta locul. El a precizat că anchetatorii și lucrătorii de urgență se află deja la fața locului, scrie The Guardian.

 

Kremlinul a declarat, ca răspuns la întrebarea unui reporter, că analizează situația.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost supusă unor atacuri frecvente din partea Ucrainei în ultimele luni, inclusiv un atac cu rachete în decembrie, care a ucis 25 de persoane.

Sursa foto: Twitter / NEXTA

Citește și: Ministrul de Externe al Republicii Moldova și-a anunțat demisia: „La această etapă am nevoie de o pauză” | AUDIO