Confidenţialitate

Un avion care a decolat din Ucraina spre România cu țigări de contrabandă, reținut în Republica Moldova | AUDIO

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au reținut marți un avion de mici dimensiuni încărcat cu țigări de contrabandă și care venea din Ucraina spre România. Este al doilea incident de acest fel în decurs de numai o lună, în care avioane de mici dimensiuni sunt folosite pentru traficul cu țigări.

Avionul de tip AN 2 decolase din Ucraina și avea ca destinație România. Aparatul de zbor a fost observat pe radar, iar polițiștii de frontieră din Republica Moldova au reușit să îl aducă la sol pe un câmp din apropierea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

Din primele informații, în avion erau țigări de contrabandă, care acum sunt inventariate de autorități pentru a se afla exact cantitatea transportată. Incidentul vine la scurt timp după un altul care a avut loc la granița dintre România și Ucraina.

Pe 7 august, un echipaj al poliției de frontieră din județul Suceava a observat un aparat de zbor de mici dimensiuni care venea dinspre Ucraina, motiv pentru care au fost alertate Forțele Aeriene Române. Nu s-a luat nici o măsură, iar aparatul s-a întors după aproximativ 45 de minute în Ucraina.

A fost adus la sol cu ajutorul unui MiG 29 al armatei ucrainene, iar potrivit datelor neoficiale avionul a venit în România și a adus țigări de contrabandă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu

Foto: Facebook