Un autostopist a fost luat cu mașina de președintele țării

Un autostopist care-şi pierduse orice speranţă să-l mai ia cineva a avut surpriza vieţii lui

Vlad Petreanu şi George Zafiu au prezentat, vineri, în Deşteptarea, o întâmplare mai puţin obişnuită. Minunea s-a petrecut în Uruguay, unde un autostopist ignorat de alți șoferi a avut parte de surpriza vieții sale când președintele țării a oprit mașina pentru a-l lua.

În maşină erau președintele Uruguay-ului, Jose Mujica, și soția sa, Lucia Topolansky, care se îndreptau spre locuința lor. Autostopistul a și făcut câteva fotografii care să dovedească faptul că într-adevăr președintele țării l-a luat în mașină.

‘Am recunoscut-o pe femeie. Era Lucia, împreună cu câinele Manuela, și pe scaunul din față Pepe (Jose Mujica). Nu mi-a venit să-mi cred ochilor. Președintele m-a luat în mașină. Când am coborât, le-am mulțumit din suflet, pentru că nu toată lumea ajută pe altcineva pe drum, cu atât mai puțin un președinte’, a povestit autostopistul.

Președintele uruguayan, Jose Mujica, este faimos pentru atitudinea sa apropiată de cetățeni. El locuiește într-o fermă de la țară și are drept cea mai valoroasă proprietate un Volkswagen Broscuţă din 1987. De altfel, Mujica își donează majoritatea salariului organizațiilor caritabile.