Confidenţialitate

Un asteroid, mare cât un camion, va trece vineri pe lângă Pământ. NASA: Nu este niciun pericol | AUDIO

Un asteroid, mare cât un camion, descoperit abia acum câteva zile, va trece mâine foarte aproape de Pământ, pe deasupra Americii de Sud. Nu e niciun pericol, asteroidul nu va lovi planeta, precizează NASA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Asteroidul numit 2023 BU, cu un diametru cuprins între 3,5 și 8,5 metri, a fost observat pentru prima dată sâmbătă de un astronom amator din Crimeea, Gennady Borisov, care a mai descoperit în 2019 o cometă interstelară.

Asteroidul va trece la doar 3.600 de kilometri pe deasupra extremității sudice a Americii de Sud vineri, la ora 14:30, ora României.

Potrivit Agenției Spațiale Americane, Pământul nu va fi lovit și chiar dacă asteroidul s-ar apropia mai mult, cea mai mare parte a acestuia ar arde în atmosferă, iar bucăți mai mici ar putea cădea sub formă de meteoriți.

Davide Farnocchia, inginerul care a dezvoltat sistemul de evaluare a riscului de impact al NASA, a declarat pentru cotidianul The Guardian că „aceasta este una dintre cele mai apropiate treceri înregistrate vreodată ale unui obiect cunoscut din apropierea Pământului”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Premieră în istoria cercetării spațiale: Un vehicul NASA a lovit intenţionat un asteroid | VIDEO