Confidenţialitate

Un arhitect își suspendă afacerile pentru a ajuta gratuit școlile care nu au avize de la pompieri

Horia Bejan a anunțat că va suspenda pentru trei luni activitatea firmei sale pentru a ajuta gratuit școlile să obțină avizele și autorizațiile de funcționare în ceea ce privește siguranța la incendii.

Doctor în arhitectură și fost cadru didactic la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ””Ion Mincu” Horia Bejan spune, într-o postare pe Facebook, că acesta este modul lui de a își arăta solidaritatea.

Începând de luni activitatea biroului meu de arhitectură va fi suspendată (proiectele în desfăşurare vor fi finalizate), şi voi activa ONG-ul pentru a oferi asistență gratuită pentru instituţiile de învăţământ din Bucureşti și Ilfov pentru elaborarea Documentaţiei Tehnice pentru Autorizarea ”la foc” – Securitatea la incendiu.

Ce înseamnă asta? Infrastructura de care dispun, timpul meu și expertiza mea le pun la bătaie în acest proiect. Dacă cineva dorește să se alăture acestui demers este invitat să o facă, de aceea nu îmi dau nume, nici a companiei și nici a ONG-ului, scrie Horia Bejan.

Acesta face un apel ca și alți specialiști în domeniul să se alăture demersului său.

Avem nevoie de arhitecți, de ingineri de instalații, de mulți voluntari și s-ar putea chiar de donații. Dar întâi să ne apucăm de lucru, și după să cerem bani.

Mai avem nevoie de oameni care să aibă experiență de management de ONG.

Poate fi o bună oportunitate pentru studenți arhitecți care doresc să capete un pic de experiență practică reală, scrie arhitectul.

Specialistul spune că astfel școlile vor primi toate documentele de care au nevoie pentru a intra în legalitate și, mai ales, pentru a oferi siguranță elevilor care învață acolo.

“Doresc să punem la dispoziția școlilor și liceelor, documentația completă și corectă, în baza cărora acestea să poată lansa licitații publice pentru ca aceste instituții să poată funcționa corect. În care copiii noștri să poată studia în siguranță.”