Confidenţialitate

Un an de la Colectiv. Doar patronii clubului și furnizorii de artificii au fost trimiși în judecată

În așa-numitul Dosar Colectiv ancheta penală deschisă de procurori în urma incendiului din 30 octombrie – au fost trimiși în judecată doar patronii clubului Colectiv și reprezentanții firmei care s-au ocupat de spectacolul pirotehnic de la concertul Goodbye to Gravity.

Răniții și familiile victimelor spun că este prea puțin.

Ei cer deschiderea cercetării penale și în cazul intervenției Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și în cazul spitalelor care au primit răniții în acele zile.

Procurorii de la Parchetul General au anunțat că au început în luna august cercetări privind spitalele care au avut în grijă pacienţii de la Colectiv.

Peste 240 de persoane s-au constituit părți civile în procese care privesc incendiul de la concertul Goodbye to Gravity.

Asociația victimelor incendiului GTG 3010 a adunat declarații, filmări, probe.

Toate vor fi înaintate justiției – spune Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a murit în Colectiv și președinte al asociației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Matei, unul dintre răniții în urma incendiului din Colectiv, vorbește și el despre nevoia ca cei vinovați să fie pedepsiți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așadar, la un an de la tragedia din Colectiv, tragem linie și încercăm să aflăm ce s-a schimbat în spitale, ce s-a schimbat în societate și – nu în ultimul rând – cum s-au schimbat viețile răniților în incendiul din 30 octombrie anul trecut și cum reușesc să meargă mai departe.

Duminică, la Lumea Europa FM, de la ora 11, un reportaj de Liliana Nicolae.