Confidenţialitate

Un alt turist s-a înecat în mare, ignorând steagul roșu arborat pe tot litoralul. Salvamarii spun că vor să plece | AUDIO

Un turist, de 53 de ani, a murit vineri înecat pe litoral la Jupiter, în timp ce cadavrul unui alt turist, de 25 de ani, dispărut în mare în urmă cu trei zile, a fost adus de valuri pe plaja din Eforie Nord. Un altul, este căutat încă de scafandri, la Costinești.

Sunt ultimele vești aduse de scafandrii ISU Dobrogea la sfârșitul acestui sezon estival, în care 13 turiști și-au pierdut viața prin înec.

Pe litoral e vânt puternic. Activitatea în porturile maritime a fost suspendată. Pe toate plajele este arborat steagul roșu, care interzice scaldatul în mare. Degeaba însă.

Turiștii, aflați în vacanță la mare, ignoră fluierele de avertisment și rugămințile salvamarilor și se aruncă în valurile furioase.

Spun că știu să înoate, dar îi fură curenții. Un bărbat, de 53 de ani, din Slobozia, nu a mai putut fi salvat.

Era cu soția și un prieten la Jupiter. Au intrat în mare. Salvamarii au reușit să îi scoată soția și pe prieten din valuri. Pentru el a fost prea târziu, fiind declarat decedat.

La Saturn, un turist de 71 de ani a intrat în mare pentru a-și salva nepotul de 39 de ani. Cel din urmă a fost scos cu greu din valuri, abia se mai ținea pe picioare. A avut nevoie de oxigen. Unchiul lui a fost resuscitat și la final au apărut semne vitale firave. Ambulanța l-a transportat la spital.

Tot vineri, valurile au adus la țărm cadavrul unui tânăr de 25 de ani, căutat de trei zile de scafandri, salvamari, elicopter, ambarcațiuni.

Un alt turist, dispărut în data de 9 august la Costinești, este căutat și acum.

A fost o vară în care 13 persoane au murit înecate în mare.

Poliția plajelor cerută de salvamari nu s-a înființat nici în acest an. Mulți salvamari din sudul litoralului au anunțat că pleacă, s-au săturat să își mai riște viața.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Bilanțul sezonului estival 2022: Reprezentanții agențiilor de turism de pe litoral spun că cifrele au fost bune. Hotelierii nu sunt de aceeași părere | AUDIO