Confidenţialitate

Ultima zi de campanie electorală

Vineri este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile locale, programate duminică.

Candidații se mai pot promova până sâmbătă dimineața, la ora 7.00.

Campania electorală a început pe 28 august şi a fost una atipică. Pentru prima oară, aceasta s-a desfăşurat în condiţii stricte de securitate sanitară, generate de pandemia de coronavirus, notează Agerpres.

Starea de alertă a fost  prelungită de autorități pentru încă 30 de zile începând cu data de 15 septembrie.

Guvernul a promis că scrutinul se va desfășura în siguranță, cu respectarea măsurilor sanitare impuse de contextul actual. De altfel, toate taberele politice și-au îndemnat susținătorii să se prezinte la urne fără teamă că s-ar putea îmbolnăvi.

Locurile de staționare în secția de votare și în afara acesteia vor fi marcate, pentru a se asigura menținerea distanțării fizice de cel puțin un metru.

Purtarea măștii de protecție facială, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie pentru toate persoanele care se vor afla în interiorul unei secții de votare.

De asemenea,  cu dispozitive non-contact, va fi măsurată temperatura tuturor persoanelor care se prezintă la urne.

Competiția electorală se anunță una acerbă în Capitală. Peste o sută de candidaţi îşi vor disputa, duminică, fotoliul de primar general al Bucureștiului şi cele 6 posturi de edili de sector.

Documente necesare pentru a putea vota

La scrutinul din 27 septembrie, cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare – carnetul de serviciu militar.

Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.