Ultima zi a lui David Cameron în funcția de premier. Ștafeta va fi preluată de Theresa May

David Cameron părăsește astăzi reședința Downing Street din Londra. Este ultima zi a lui David Cameron în calitate de premier. După ce va răspunde în Camera Comunelor la ultimele întrebări în această calitate, David Cameron va merge la Palatul Buckingham pentru a-i prezenta Reginei Elisabeta a II-a demisia.

Theresa May, considerată deja a doua Doamnă de Fier, se pregătește să preia șefia Guvernului, într-un moment dificil – Activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Dincolo de efectele Brexitului și soarta Marii Britanii, presa din Regat a remarcat și un alt aspect al schimbului de ștafetă: motanul Larry nu va fi evacuat din reşedinţa premierului de pe Downing Street numărul 10 din Londra, chiar dacă David Cameron pleacă.

David Cameron, ironizat pe rețelele de socializare

 

”Majestatea Sa, Regina, mi-a propus să formez un nou Guvern și eu am acceptat”, spunea David Cameron în urmă cu șase ani, după ce partidul său a câștigat alegerile.

BBC amintește durata exactă a mandatului său:  6 ani și 62 de zile.

 

 

După-amiază, David Cameron va răspunde ultimelor întrebări în Camera Comunelor în calitate de premier, iar diseară, va merge la Palatul Buckingham pentru a-i prezenta reginei demisia sa.

Numai că britanicii au început cu ironiile la adresa lui David Cameron. Mulți îl critică având în vedere că el a anunțat referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE, deși în campanie s-a împotrivit acestui lucru.

https://twitter.com/Syriabetween/status/753178292144996352

Așadar, David Cameron pleacă, dar celebrul motan Larry rămâne. Motanul tigrat cu maro și alb, instalat încă din 2011 pe 10 Downing Street, reședința premierilor biritanici.   Pisica va coopera, cel mai probabil, cu viitorul șef al Guvernului, Theresa May.

În vârstă de 59 de ani, Theresa May va fi a doua femeie premier din istoria Marii Britanii, după Margaret Thatcher.

Ea este cea care va purta negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS