Confidenţialitate

Ultima zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

În cele 9 zile de festival, peste 2000 de artiști au urcat pe scene sau au jucat în aer liber în sute de spectacole. În total, la FITS 2021, au fost peste 600 de evenimente.
A fost o ediție extrem de dificil de organizat din cauza pandemiei, a faptului că abia la debutul verii, cei din echipa festivalului au știut în ce condiții și câți invitați și spectatori pot primi.
De altfel, schimbări au apărut în ultimul moment, când o trupă cunoscută de dans, din Israel, a anulat participarea din cauza obligației de a sta în carantină și implicit de a nu mai putea dansa după revenirea de la Sibiu, acasă, două săptămâni.
Pe de altă parte, în acest an, pandemia a obligat organizatorii FITS să creeze platforma online a festivalului, iar nenumărate piese de teatru, precum Călătoriile lui Gulliver, regizat de Silviu Purcărete sau Orașul cu fete sărace, regizat de Radu Afrim, au fost disponibile online.

Anca Grădinaru a povestit despre FITS în emisiunea Weekend cu prietenii:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Din cauza vremii nefavorabile, ploii, o parte dintre spectacolele de stradă  de la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ar putea fi reprogramate.
Directorul FITS outdoor, Dan Bartha:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Spectacolul “Tradiții TO GO” de la Muzeul in Aer Liber ASTRA s-a anulat din cauza condițiilor meteo- au stabilit organizatorii.

Sursă foto

: FITS

De la ora 16, la Teatrul Național Radu Stanca, se joacă Mici crime conjugale, iar de la orele 17 și 20, Răzvan Mazilu prezintă spectacolul Maria de la Buenos Aires.
Un spectacol de teatru așteptat este Orașul cu fete sărace, regizat de Radu Afrim, jucat de actori, inclusiv studenți, ai Teatrului Național Vasile Alecsandri din Iași. Începe la ora 19.
Spectacolul, care este și filmat, impecabil, este încă disponibil și pe plaftorma online sibfest.ro.
Nu în ultimul rând, de la ora 21, la Teatrul Radu Stanca, Florin Piersic Jr. Prezintă Tom și Jerry 3.0. Florin Piersic Jr. joacă și el în producție și ne-a prevenit că nu este vorba despre un desen animat.

Trailer Tom și Jerry 3.0:

Dacă nu va ploua, în Piața Mare, vor avea două spectacole: Moby Dick, cu o recuzită și muzică impresionante, la care aseară, au asistat mii de spectatori și concertul trupei Grimus.

Foto:Ovidiu Matiu