Confidenţialitate

Ultima ediție România în Direct din 2020. Ce înseamnă un nou început pentru România? | VIDEO

Societatea românească este la finalul celui mai greu an din istoria sa recentă. Lovită de pandemie, cu peste jumătate de milion de cazuri, în criză economică care a afectat sute de mii de persoane, dezechilibrată bugetar și cu datorii imense, România este în pline negocieri politice pentru formarea guvernului.

Partidele de centru dreapta au dificultăți în a se înțelege, iar USR PLUS nu este de acord ca guvernul să fie condus de un politician din vechea clasă politică.

În acest context, unul dintre liderii USR PLUS a propus partenerilor de guvernare să aleagă nume noi și a spus că ”e nevoie de un început nou pentru România”, fără a defini acest lucru. Declarația aceasta vine chiar la 31 de ani de la începerea Revoluției din România. Iar de-a lungul acestor ani, România a avut mai multe începuturi noi. Totuși, majoritatea românilor continuă să creadă că țara merge într-o direcție greșită.

Cu siguranță, la începutul anului următor, România va avea un nou guvern care va trebui să se îngrijească de treburile urgente ale țării: criza din sănătate, impulsionarea economiei și modernizarea țării. Toate acestea vin la începutul unui deceniu în care România are și capacitatea și resursele de a se moderniza.

Când vorbim, însă, de un nou început, ce obiectiv ar trebui să avem în minte? Care este prioritatea noastră și acel lucru care ne dă impresia că România nu merge în direcția corectă? Este vorba de meritocrație, respectarea legii, punerea valorilor la locul lor sau sunt chestiuni concrete pe care le avem de făcut: educație, investiții, sănătate?

Ce înseamnă un nou început pentru fiecare dintre voi?