Ultima dorință a actriței Elvira Godeanu – îndeplinită de actorul Armand Calotă: spectacolul ”Amanta”, pus în scenă la ARCUB

Vorbim despre spectacole de teatru, dar și despre poveștile din spatele lor.

Mulți actori ajunși la vârste înaintate suferă pentru că lumea îi uită.

Ne amintim, azi, de actrița Elvira Godeanu (n. 13 mai 1904 București – d. 3 septembrie 1991), care, în ultimii ani ai vieții, s-a simțit foarte singură, părăsită de lumea artistică.

Elvira Godeanu și-a dorit foarte mult să joace în spectacolul ‘Amanta’, de A.D. Hertz. Dorința nu i-a fost îndeplinită până în 1991, când actrița s-a stins – AUDIO 1.

Dar, după 23 de ani de la moartea actriței, nepotul Elvirei Godeanu, actorul Armand Calotă, a pus în scenă ‘Amanta’, o premieră care a avut loc duminică, la Sala ARCUB. O datorie sufletească, spune actorul – AUDIO 2.

Armand Calotă semnează și regia acestui spectacol.

Din distribuție fac parte mai mulți actori ai Teatrului Național București: Ilinca Goia, în rolul amantei, Magda Catone, Dorin Andone și Marius Rizea. Vor fi programate alte 15 reprezentații în București și în țară.

Însă, Elvira Godeanu i-a mai cerut un lucru nepotului Armand Calotă…să ajute ‘pe cineva’ – AUDIO 3.

Este motivul pentru care actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București, a primit diploma de onoare a Fundației ce poartă numele marii actrițe, drept recunoștință pentru faptul că nu a uitat-o, deși, în 1991, Elvira Godeanu era departe de scenă.