UE prelungeşte cu 6 luni sancţiunile impuse Rusiei

Liderii europeni au convenit să prelungească, până în ianuarie 2021, sancţiunile economice impuse Rusiei în urma anexării Crimeei, în 2014.

Sunt menținute interdicţiile pentru importurile în UE de produse originare din Crimeea sau din Sevastopol, investiţiile în zona anexată, serviciile de turism şi exportul anumitor mărfuri şi tehnologii către societăţi din Crimeea. Mai sunt afectate de aceste sancţiuni sectoarele transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei din peninsulă anexată. Se interzic, de asemenea, acordarea de asistenţă tehnică şi furnizarea de servicii de brokeraj, de construcţii sau de inginerie legate de infrastructură în sectoarele respective.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că țara sa, care preia preşedinţia semestrială a Uniunii Europene la 1 iulie, îşi rezervă dreptul la noi iniţiative împotriva Moscovei în legătură cu asasinarea unui fost rebel cecen la Berlin.

Parchetul federal german a acuzat Moscova de asasinarea unui fost membru al gherilei cecene, de naţionalitate georgiană, în august la Berlin şi a anunţat inculparea unui cetăţean rus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS