UE pregateste noi sanctiuni la adresa Rusiei

Moscova e acuzată că a trimis cel puțin o mie de soldați și mai multe coloane de blindate în estul Ucrainei, în ajutorul milițiilor pro-ruse din regiune.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene pregătesc noi sancțiuni la adresa Rusiei – hotărîrea ar urma să fie luată la Consiliul European de la Bruxelles.

Moscova e acuzată că a trimis cel puțin o mie de soldați și mai multe coloane de blindate în estul Ucrainei, în ajutorul milițiilor pro-ruse din regiune. Liderii europeni cer Rusiei să nu-i mai susțină pe combatanții separatiști.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso:

‘Ne găsim într-o situație foarte gravă – dramatică, aș spune. Riscăm să ajungem într-un punct fără întoarcere, în cazul în care conflictul se amplifică. Sunt de părere că nu e prea tîrziu să găsim o soluție politică – escaladarea confruntărilor ar fi în dezavantajul Ucrainei, al Rusiei și al întregii Europe.’

Combatanții rusofoni au preluat controlul asupra unui oraș de pe coasta Mării Azov și atacă acum un punct strategic: orașul-port Mariupol.

Cozi consistente de mașini s-au format la ieșirile din oraș. În conflictul dintre forțele guvernamentale ucrainene și milițiile pro-ruse au murit pînă acum aproape 2.600 de oameni.