Confidenţialitate

UE declară război plasticului

În natură, deșeurile nu dispar de la sine. Chiar și resturile biodegradabile, precum cele alimentare, au nevoie de până la câteva săptămâni pentru a se descompune.

De luna viitoare, produsele din plastic de unică folosinţă nu mai pot fi introduse pe piaţa Uniunii Europene. Pe lista neagră se regăsesc beţişoarele pentru urechi, tacâmurile, farfuriile, paiele de băut sau beţele pentru baloane. Există alternative accesibile, susține Comisia Europeană.

Executivul de la Bruxelles recomandă, totodată, limitarea utilizării pentru o serie întreagă de alte produse, precum pungile de plastic de unică folosinţă, echipamentele de pescuit, recipientele pentru băuturi şi alimente destinate consumului imediat, filtrele de tutun, articolele sanitare sau şerveţelele umede.

O directivă europeană, adoptată în urmă cu doi ani, are scopul de a reduce impactul pe care îl au anumite produse din plastic asupra sănătăţii noastre şi a mediului, în special asupra celui acvatic.

Produsele din plastic constituie peste 80% din cantitatea de deşeuri care se adună pe plaje, în mări şi oceane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 iunie  este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.

Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.