Confidenţialitate

UE condamnă “oroarea” din enclava siriană Ghouta de Est

Uniunea Europeană a făcut apel, vineri, la o încetare imediată a focului şi la deschiderea accesului pentru camioanele cu ajutoare umanitare în enclava siriană Ghouta de Est, exprimându-se în termeni duri faţă de bombardamentele armatei fidele regimului de la Damasc, notează Reuters.

Regiunea este ultimul bastion al rebeliunii.

“Uniunea Europeană nu are cuvinte pentru a descrie oroarea cu care se confruntă populaţia din Ghouta de Est”, a transmis şefa diplomaţiei europene, într-o declaraţie asumată de toate cele 28 de state membre ale blocului comunitar.

“Accesul liber pentru ajutoarele umanitare şi protecţia civililor sunt o datorie morală şi o urgenţă. Luptele trebuie oprite acum – comunitatea internaţională trebuie să se unească pentru a opri această suferinţă umană”, a mai spus Federica Mogherini.

Uniunea Europeană sprijină proiectul de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU care face apel la un armistiţiu umanitar de 30 de zile pe întreg teritoriul Siriei.

Numărul civililor ucişi de bombardamente în ultimele zile a depăşit pragul de 400, potrivit activiştilor pentru drepturile omului. Numeroase victime sunt copii, relatează Al Jazeera.