UE avertizează cele mai mari platforme online „să facă mai mult” pentru utilizatori

Companiile Facebook, Google și Twitter ar trebui să facă mai mult pentru informarea utilizatorilor, conform comisarului european pentru Justiție, Consumatori şi Egalitate de Gen, Vera Jourova.

Facebook, Google şi Twitter au răspuns doar parţial la îngrijorările cu privire la modul în care unele conturi au fost șterse sau unele conținuturi eliminate.

Jourova a mai precizat că giganţii din industria media sociale online au redactat o serie de propuneri, dar care sunt considerate insuficiente pentru a proteja pe deplin utilizatorii.

În cazul în care companiile nu se vor conforma regulilor, vor fi amendate.

Bruxelles-ul a folosit legislaţia privind protecţia consumatorilor pentru a interzice platformelor online să elimine conţinutul generat de utilizatori „fără a oferi o justificare clară şi fără a oferi consumatorilor posibilitatea de a contesta decizia”.
Comisia Europeană a transmis că Facebook trebuie să clarifice modul în care o persoană poate contesta eliminarea conţinutului, în timp ce Twitter trebuie să renunţe la dreptul său de a „avea o putere nelimitată” privind ştergerea unor postări, fără a oferi justificări clare.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS