Confidenţialitate

Ucraina suspendă toate zborurile spre Teheran în urma prăbușirii avionului Boeing 737

Compania aeriană Ukraine International Airlines suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, după prăbușirea avionului Boeing 737 la scurt timp după decolarea pe un aeroport din Iran.

În acest moment, se așteaptă informații privind cetățenia pasagerilor. Potrivit oficialilor de la Kiev, printre cele 176 de victime, 9 erau membri ai echipajului și două persoane erau cetățeni ucrainieni.

Un oficial din cadrul Consiliului Național pentru Securitate din Ucraina a publicat un mesaj pe Facebook în care susține că la bordul avionului se aflau doi cetățeni diun Ucraina și 9 membri ai echipajului – tot din Ucraina.

Ministrul ucrainean de Externe de la Kiev a anunțat pe contul său de Twitter care sunt naționalitățile oamenilor care au murit în urma prăbușirii avionului ucrainean Boeing 737-800 în Iran. Victimele accidentului ar fi cetățeni din Iran, Canada, Ucraina, Suedia, Afganistan, Germania și Marea Britanie.

O defecțiune la motor ar fi cauza accidentului care s-a produs la 2 minute de la decolare. Președintele ucrainean Volodomir Zelenski și-a intrerupt vizita privată în Oman și se întoarce la Kiev pentru gestionarea acestei tragedii naționale.

Aeronava a fost construită în 2016 și livrată companiei din Ucraina direct din fabrică. Ultima verificare a avionul a fost făcută în urmă cu două zile.