Confidenţialitate

Ucraina: Doi militari și un civil au fost uciși în teritoriile din estul țării, pe care Rusia anunță că le va ocupa | AUDIO

Cel puțin 2 militari și un civil, toți ucraineni au fost uciși, iar 18 au fost răniți în ultimele 24 de ore, în teritoriile din Estul Ucrainei, pe care Rusia anunță că le va ocupa, a anunțat Armata țării vecine.

Luptele s-au intensificat luni noapte, după ce ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat recunoaşterea celor două regiuni separatiste. Într-un discurs adesat națiunii, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina nu va ceda nimic nimănui.

Între discuții cu liderii Occidentali, președintele Volodimir Zelenski  a susținut luni noapte și un discurs adresat ucrainenilor.

“ Suntem pe pământul nostru. Nu ne temem de nimic și de nimeni. Nu datorăm nimic nimănui. Și nu vom da nimic nimănui. Suntem siguri de asta. Pentru că acum nu mai este februarie 2014, ci februarie 2022. Este o altă țară, o altă armată și un alt scop: pacea! Pacea în Ucraina!”

Între timp, după ce președintele Rusiei a ordonat armatei să intre în Donețk și Lugansk, martori din regiune au povestit pentru agenția Reuters că luni noaptea au văzut tancuri fără însemne intrând în localități.

În zonă sunt și conducte strategice de gaze ce alimentează atât Ucraina cât și țări din Uniunea Europeană cu gaze din Federație. Acum, liderii de la Kiev încearcă să convingă Vestul să aplice urgent cele mai dure sancțiuni Rusiei.

În acest scop, ministrul de Externe al Ucrainei, D Kuleba merge marți la Washington.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădnaru

Citește și: Nu vom avea probleme cu energie electrică și gazele naturale dacă va exista un conflict în Ucraina, spune ministrul Energiei | AUDIO