Confidenţialitate

Ucraina anunță o nouă ofensivă în timp ce înalți oficiali europeni au ajuns joi la Kiev pentru summitul de vineri | AUDIO

Oficialii ucraineni avertizează că rușii pregătesc o nouă ofensivă. Mobilizează trupe și intensifică bombardamentele, pentru a marca un an de la începerea invaziei în Ucraina. O rachetă rusă a distrus un bloc de apartamente din Kramatorsk, în estul Ucrainei, ucigând cel puțin trei oameni, în vreme ce la Kiev au sosit înalți oficiali europeni pentru summitul care va avea loc mâine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, spune că Moscova a adunat sute de mii de trupe și că pregătește o nouă ofensivă majoră care ar putea începe chiar din 24 februarie, la exact un an de la începerea invaziei de anul trecut.

Ucraina a reînnoit recent apelurile pentru avioane de vânătoare pentru a se proteja de atacurile aeriene, după ce Germania, SUA și Marea Britanie au fost de acord să le trimită tancuri, scrie BBC.

Rușii au bombardat o clădire de apartamente din Kramatorsk în timp ce înalți oficiali ai Uniunii Europene au venit la Kiev pentru summitul de vineri

Între timp trei oameni au murit, iar alți 8 au fost răniți după ce o rachetă rusească a distrus o clădire de apartamente din Kramatorsk. Bombardamentul rușilor din estul Ucrainei a avut loc în timp ce înalți oficiali ai Uniunii Europene au sosit la Kiev pentru summitul care are loc vineri, transmite Reuters.

„Suntem aici împreună pentru a arăta că UE este alături de Ucraina mai ferm ca niciodată”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Înaintea acestui summit, autoritățile ucrainene au făcut raiduri anti-corupție în întreaga țară, iar președintele Zelensky a declarat că guvernul său lucrează la „noi reforme” care vor face Ucraina „mai transparentă și mai eficientă”.

La finalul lunii trecute, un purtător de cuvânt al comisiei europene sublinia că măsurile anticorupție sunt „o dimensiune importantă a procesului de aderare la Uniunea Europeană”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina: 2 percheziții de amploare în care au fost vizați fostul oligarh Igor Kolomoiski şi fostul ministru de Interne Arsen Avakov | AUDIO