Confidenţialitate

Ucraina a lansat peste 100 de atacuri cu unități de rachete, artilerie și avioane împotriva armatei ruse în decurs de 24 de ore

Armata ucraineană încearcă să-și apere zonele din sud, bombardate masiv de forțele trimise de Moscova. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, între timp spune că înfrângerea strategică a Rusiei este evidentă pentru lumea întreagă, dar că rușii n-au curaj să o recunoască.

Ucrainenii susțin că rușii au pierdut în ultimele 24 de ore 57 de militari, şase vehicule blindate şi trei motorizate pe frontul sudic.

În Herson, regiune ocupată de ruși, ucrainenii spun că steagurile țării lor sunt vizibile pe toate străzile, ca dovadă că populația nu acceptă simbolurile, puterea şi stilul de viaţă impuse de cotropitori.

În regiunea Nikolaev între timp rușii ar continua să bombardeze instalaţii industriale și clădiri. Atacurile ar continua și la Odesa.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite într-o nouă înregistrare video pe rețelele sociale că înfrângerea strategică a Rusiei este evidentă.

„Rușii pur și simplu nu au curajul să o recunoască. Sunt lași și încearcă să ascundă adevărul în spaatele atacurilor cu rachete și artilerie”, a spus Volodimir Zelenski.

Serviciile de informație din Marea Britanie spun că forțele ucrainene au reușit cu succes să oprească o încercare a rușilor să treacă pe râu în Donbas, regiunea din estul Ucrainei asupra căreia se concentrează eforturile rușilor în acest moment.

Aceștia ar fi investit resurse semnificative în apropiere de Izium și Severodonețk în încercarea de a realiza o breșă spre Sloviansk și Kramatorsk, mai spus britanicii.

Foto: Shutterstock