U2 în România? U2 va pleca într-un turneu internaţional în 2015

Ultimii ani au adus mai multe speculaţii privind un posibil concert U2 în România, la Bucureşti sau Cluj. U2 a anunţat, miercuri, că va porni anul viitor într-un nou turneu, în America de Nord şi Europa, urmând să susţină concerte în perioada mai – noiembrie.

U2 va porni într-un nou turneu în 2015, în America de Nord şi Europa, urmând să susţină concerte în 19 oraşe, în perioada mai – noiembrie.

Turneul U2 va debuta la Vancouver, cu concerte pe 14 şi 15 mai, şi se va încheia la Paris-Bercy, unde rockerii vor cânta pe 10 şi 11 noiembrie.

U2 va susţine câte două concerte în fiecare oraş din cele incluse în noul turneu, cu excepţia oraşelor New York, Los Angeles şi Londra, unde vor avea câte patru spectacole.

În lista oraşelor programate pentru 2015, aşa cum apare ea pe siteul oficial (http://www.u2.com/tour) nu apare niciunul din România, astfel încât cel mai probabil românii mai trebuie să-i aştepte pe irlandezi.

Noua serie de concerte va avea loc în săli şi spaţii acoperite, spre deosebire de precedentul turneu mondial al U2, intitulat 360, care a avut loc pe stadioane, în perioada 2009-2011. Cele 110 concerte din precedentul turneu au adus trupei U2 încasări record, de peste 736 de milioane de dolari.

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge.