Confidenţialitate

TVR va organiza în septembrie un teledon pentru ”Cumințenia Pământului”

Televiziunea publică va organiza un teledon cu scopul de a strânge bani pentru sculptura „Cumințenia Pământului”. Și Muzeul Național de Artă va organiza o campanie.

Până acum, 17.000 de persoane au donat puțin peste 300.000 de euro, deși statul trebuie să strângă 6 milioane de euro până la sfârșitul lunii septembrie.

În total, Ministerul Culturii trebuie să plătească 11 milioane de euro pentru a cumpăra sculptura lui Constantin Brâncuși de la moștenitorii acestei opere.

Statul poate acorda numai 5 milioane, iar restul va fi adunat din donații. Numai că până acum, s-au strâns doar 315.000 euro.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu nu își face însă griji și spune că această campanie se bucură de succes.

 

Din august și Muzeul Național de Artă al României va încercă să îi convingă pe vizitatori să doneze bani pentru Cumințenia Pământului. Fiecare persoană care va trece pragul muzeului va primi câte un pliant cu un desen realizat de artistul Dan Perjovschi, a anunțat noul director al muzeului, Călin Stegerean.

Iar postul public de televiune va organiza pe 18 septembrie un teledon pentru Cumințenia Pământului. Strângerea de fonduri, prin telefon, se va desfășura sub forma unui spectacol care va dura 8 ore.

În curând se vor putea face donații și prin sms. Deocamdată, cei care vor să doneze bani pot intra pe site brancusiealmeu.ro.