Turul țării pentru Ziua Națională

La Alba Iulia, în ‘cel mai mare ceaun’, 8.000 de porții de fasole cu cârnați, cărora li se vor adăuga chifle coapte la fața locului în șase cuptoare electrice și vin alb + o paradă spectaculoasă cu circa 800 de militari, transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale, dar şi un show pirotehnic 3D.

La Buzău: Trei mii de porţii de fasole cu ciolan, vin fiert şi plăcinte vor fi pregătite pentru buzoieni de 1 Decembrie

La Iași: Peste cinci mii de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi împărţite de către Primăria Iaşi participanţilor la evenimentele programate în oraş de 1 decembrie, în aceeaşi zi urmând a fi aprins şi iluminatul festiv de sărbători, pe străzile din centrul municipiului.

Cluj: Peste 300 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și SRI, cu peste 40 de mijloace tehnice, vor participa joi, la Cluj-Napoca, la o paradă organizată în Piaţa Avram Iancu cu ocazia Zilei Naționale a României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Focșani: Se vor pregăti aproximativ 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi . De asemenea, oamenii vor primi câte un pahar cu ceai cald.
Fasolea cu cârnaţi va fi pregătită de Cantina de Ajutor Social. Cârnaţii vor fi pregătiţi separat de fasole, astfel încât să poată gusta din mâncare şi focşănenii care ţin post.

Timișoara: Cea de-a zecea ediţie a Târgului de Crăciun de la Timişoara, la care vor participa aproximativ o sută de expozanţi, va fi deschisă în 1 decembrie şi va cuprinde şi spectacole de muzică populară, colinde şi activităţi pentru copii, Primăria a alocat 300.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Arad: Defilare militară, concerte cu Andra, Smiley și un megaspectacol de muzică populară.

Chișinău: Un tricolor va fi întins, pe 1 Decembrie, pe o distanţă de un kiometru, în centrul Chişinăului, de către reprezentanţii Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Covasna: Un drapel tricolor în lungime de 150 de metri va fi purtat joi, pe străzile din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, de către participanții la un marș organizat cu prilejul Zilei Naționale a României.

repetitii-parada-de-1-decembrie-2016-sub-arcul-de-triumf-dragos-asaftei

București : Un târg de Ziua Naţională a României se va deschide la Muzeul Naţional al Satului ‘Dimitrie Gusti’ în zilele de 1 şi 2 decembrie. Vor fi organizate ateliere pentru familii cu copii. Atelierele vor viza decorarea de turtă dulce în culorile drapelului naţional cu Eisabeta Onu, precum şi confecţionarea de opinci cu meşterul Alexandru Ilinca şi iniţierea în arta podoabelor populare cu Raluca Pascaru. Totodată, Asociaţia Tradiţia Militară din Bucureşti, condusă de dr. Mircea Stoica, va prezenta publicului onoruri militare în costume militare de epocă.

Tot în bucurești, peste 3.000 de militari din Ministerul Apărării Naționale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul Român de Informații (SRI), alături de militari din mai multe țări, vor participa la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, se arată într-un comunicat al MApN.
Pe lângă tehnică și vehicule militare, la paradă vor fi prezentate și 50 de aeronave, un număr record. Parada va aduce câteva noutăți în ceea ce privește tehnica militară, începând cu avioanele F-16 Fighting Falcon, noua uniformă de luptă a Armatei, tehnica de la Poliția Militară și motocicletele noi pentru Forțele pentru Operații Speciale. Avioanele F16 au fost aduse în România la începutul lunii octombrie. 628 de milioane de euro a plătit România pe prima escadrilă de avioane F16. Folosirea dronelor în spațiul aerian unde se desfășoară manifestările dedicate Zilei Naționale este interzisă.