Exclusiv – Turoperator: Românii, îngrijorați de situația din Grecia, dar nu își anulează vacanțele

Grecia este una dintre destinațiile preferate de români pentru petrecerea vacanțelor de vară, datorită peisajelor, preparatelor tradiționale, istoriei locurilor, dar mai ales datorită tarifelor mici. O vacanță de șapte zile într-o insulă grecească pornește de la 250 de euro, dar românii pot prinde și oferte last-minute de 100 de euro.

Situația de la Atena – care nu și-a plătit rata către FMI și a intrat în incapacitate de plată – îi îngrijorează pe turiștii români care și-au planificat o vacanță în Grecia, afirmă directorul agenției de turism online Vola.ro, Daniel Truică. Însă, până în acest moment nicio persoană nu și-a anulat concediul.

Totuși, cei care vor să renunțe la concediul programat în Grecia, o pot face doar în anumite condiții și cu niște costuri, explică Daniel Truică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru că sunt agenții care nu returnează banii, cel mai bun sfat pentru turiști este să încheie o asigurare storno atunci când își cumpără un pachet turistic. Aceasta le oferă protectie în situația producerii unor evenimente imprevizibile din cauza cărora nu mai poate fi efectuată călătoria.

Potrivit statisticilor, aproximativ 270 de mii de români merg în vacanță în Grecia.

În altă ordine de idei, dacă românii nu renunță la vacanțele în Grecia, europenii nu sunt la fel de liniștiți: în ultimele zile s-a înregistrat un val de anulări a rezervărilor hoteliere. Asociaţia Elenă a Companiilor de Turism susține că rezervările hoteliere scad cu 50.000 pe zi.

Dacă situația va continua în ritmul acesta, sunt amenințate nu doar încasările din turism, ci și locurile de muncă în acest domeniu, avertizează profesioniştii din industria de profil.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS