Confidenţialitate

Turnul Eiffel a fost închis din cauza ninsorii

Turnul Eiffel a fost închis marţi vizitatorilor ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile de la Paris, oraş afectat de o furtună de zăpadă la fel ca jumătate din Franţa, relatează EFE.

Societatea care gestionează popularul monument – care a fost vizitat în 2017 de peste 6 milioane de turişti – a cerut publicului să urmărească evoluţia situaţiei pe reţelele de socializare.

Iarna şi-a făcut simţită prezenţa în Franţa, cu ninsori şi temperaturi glaciale.

În capitală, ninsoarea care a început să cadă luni, dar nu semnificativ, a continuat şi a doua zi, marţi.

„Este vorba de un front de aer rece venit din ţările scandinave”, a declarat meteorologul Sébastien Léas, anunţând primele ninsori consistente de la începutul iernii.

Pentru regiunea pariziană se aşteaptă un strat de zăpadă de 5 centimetri, iar termometrul ar putea coborî până -10 grade Celsius, mai ales în centrul Franţei.

În total 24 de departamente au declanşat alerta de frig pentru persoanele fără adăpost.

În regiunea pariziană, prefectul a instalat o celulă de criză; la Calais (nord), au fost puse la dispoziţie containere şi hangare pentru migranţi.

Este o iarnă a contrastelor: luna ianuarie a fost cea mai blândă din acest secol, dar şi cu un regim pluvial excesiv, care a dus la creşterea nivelului apelor, mai ales ale fluviului Sena la Paris.