Turneul Internațional Stradivarius, de 10 ani

Violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea și bandoneonistul Omar Massa au plecat pe 13 mai până pe 9 iunie în Turneul Internațional Stradivarius 2017,  ajuns la a X-a ediție.

Ediția din acest an a turneului cuprinde  mai multe orașe din România, dar va ajunge și în Franța.

Turneul Internațional Stradivarius 2017  aduce ”Anotimpurile” în fața publicului, oferind un adevărat regal muzical cu  Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu, tânăra pianistă Sînziana Mircea și renumitul bandoneonistul argentianian, Omar Massa pe muzica lui Astor Piazzolla: Anotimpurile , Granados-Kreisler: Dans spaniol , De Falla – Kreisler: Dans spaniol din „La vida breve”, Albeniz-Kreisler: Malaguena, Albeniz : Tango, Sarasate: Romanta Andaluza, Sarasate: Zapateado, Sarasate: Jota Navarra, Piazzolla: Nightclub 1960.

În România,  Turneul Internațional Stradivarius 2017 se va încheia cu un concert la Târgu-Jiu, în Parcul Coloanei fără sfârșit.

Turneul Internațional Stradivarius 2017-ANOTIMPURILE continuă să fie dedicat proiectului de restaurare a Casei George Enescu-Mihăileni Botoșani și crearea de cursuri de pregătire muzicală pentru tinerii din zonă și din toată țara, Master Class de vioară, toate într-o serie de evenimente dedicate marelui muzician George Enescu.

”Peste 150 de spectacole, la care au venit peste 75.000 spectatori, peste 100.000 km parcurși. Mii de ore de studiu, imposibil de contabilizat. Sprijinirea a numeroase cauze sociale și umanitare, colaborarea cu numeroși artiști, fie ei muzicieni, actori, pictori, producători video, light designeri, regizori, fotografi – și lista poate continua, pentru a vă putea oferi de fiecare dată un spectacol altfel, în care muzica să își găsească calea către inima și sufletul Dvs.  Doar un început, ar spune vioara Stradivarius, la cei 315 ani ai ei…”, comentează Alexandru Tomescu.