Confidenţialitate

Turiștii români se vor putea îmbarca din nou pe navele de croazieră

Aerotravel anunță că din 1 noiembrie turiștii români se pot îmbarca pe navele de croazieră. Croazierele, operate de MSC Cruises în Marea Mediterană, vor include pe itinerariul lor porturi din Italia, Spania, Franța și Malta. Tarifele încep de la 229€/persoană și includ 6 nopți de cazare în cabină interioară, pensiune completă și un plan variat de activități la bordul navei de croazieră (teatru, fitness, piscine, muzică live). Prețul nu include transportul aerian, asigurările medicale, excursiile la țărm, taxa de serviciu (10€/persoană/zi) și nici taxele portuare (120€/persoană).

“Suntem bucuroși că, după o pauză semnificativă, vom putea oferi din nou croaziere turiștilor români, în condiții de siguranță sanitară sporită și bucurandu-se de aceeași experiența la bord. În prezent oferim itinerariile MSC, aceștia fiind primii care vor permite îmbarcarea cetățenilor români începând cu 1 noiembrie 2020. Un aspect pe care vreau sa îl subliniez, ține de condițiile de rezervare asociate acestui produs turistic, adaptate situatiei curente și care presupun posibilitatea modificării datei de îmbarcare cu până la 15 zile înainte de plecare”, a declarat Antonio Nițu, Directorul General al Grupului Aerotravel.

MSC Cruises a reluat croazierele pe 16 august 2020 pentru pasagerii din zona Schengen, cu MSC Grandiosa și MSC Magnifica, în timp ce Costa Cruises va reporni croazierele cu Costa Delizosa și Costa Diadema, cu prima plecare pe 6 septembrie 2020. Pentru început, din motive de siguranță, Costa Cruises va îmbarca doar cetățeni italieni, iar navele vor ancora doar în porturi din Peninsula Italică, urmând ca, ulterior, să își extindă progresiv operațiunile.

Protocolul de siguranță și sănătate la bordul navelor de croazieră

Înainte de a reîncepe operarea croazierelor, MSC Cruises, Costa Cruises, A-Rosa și Lüftner au luat măsuri de siguranță sanitară sporite, pentru a proteja pasagerii, echipajul și comunitățile locale pe care navele le vizitează. (Chiar și companiile care nu au reluat operațiunile elaborează în prezent norme de siguranță sanitară la bord: Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Azamara, NCL, Holland America Line, Silversea).

Noua procedură de îmbarcare se bazează pe check-in online, iar îmbarcarea se face pe intervale orare dedicate unui număr limitat de pasageri, pentru a elimina pe cât posibil contactul fizic și aglomerația. Măsurile de protecție a sănătății din terminalul de croazieră vor îndeplini aceleași standarde ridicate ca și cele de la bord.

Înainte de îmbarcare, pasagerilor MSC Cruises li se va verifica temperatura corporală, apoi vor completa un chestionar de sănătate și vor efectua un test COVID-19. Persoanelor testate pozitiv sau care prezintă simptome nu li se va permite îmbarcarea. Pasagerii care provin din țări cu risc ridicat vor trebui să prezinte obligatoriu un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcare. Tot echipajul navei va fi testat de COVID-19 înainte de îmbarcare și în mod regulat pe perioada contractului lor. Pasagerii celorlalte companii de croazieră vor fi supuși unei verificări generale a stării de sănătate, inclusiv a temperaturii corporale. Și Costa Cruises va realiza testarea tuturor pasagerilor înainte de îmbarcare.

MSC Cruises asigură pasagerii că suprafețele de pe nave vor fi curățate și igienizate cu dezinfectanți de uz clinic, iar aerul din interior va fi dezinfectat cu lămpi UVC, care ucid 99.7% din microbi. Cabinele vor fi curățate zilnic, acordându-se atenție zonelor care sunt atinse în mod frecvent. Va fi mărită frecvența curățeniei și dezinfectării navei, cu accent pe zonele intens circulate. În locurile în care distanțarea socială nu este posibilă (d.ex.: lifturi), pasagerii vor trebui să poarte mască. Zilnic, în cabina fiecărui pasager vor fi lăsate măști noi; acestea vor fi disponibile și în alte zone ale navei. Costa Cruises impune purtarea măștilor de protecție la bord, iar Lüftner plasează distribuitoare de gel dezinfectant în zonele principale ale navei. Aerul de la bord are o calitate foarte bună, datorită noilor filtre de înaltă eficiență. Și pasagerii A-Rosa au această obligație, mai puțin atunci când iau masa sau sunt prezenți în spații deschise. Aerul condiționat este curat, fiind procesat de unități individuale.

La MSC Cruises, distanțarea fizica va fi realizată prin reducera numărului de pasageri la maxim 70% din capacitatea navei, astfel încât fiecărui pasager să îi revină aproximativ 10 m². Activitățile vor fi modificate pentru a se adresa unor grupuri mai mici, iar sălile de evenimente vor funcționa la capacitate redusă. Și Costa Cruises a redus numărul pasagerilor care se pot îmbarca la bord și a remodelat zonele comune pentru a permite distanțarea. La bordul Lüftner și A-Rosa se respectă distanța de 1,5 m față de alte persoane și au fost realizate marcaje pentru a respecta cu ușurință această regulă.