Turiștii au vrut să-i bată pe vânătorii care încercau să tranchilizeze o familie de urși de pe Transfăgărășan

De trei săptămâni au avut nevoie angajații Direcției Silvice Argeș pentru a tranchiliza o familie de urși care ieșea în șoseaua Transfăgărășan.

A fost nevoie de atât de mult timp din cauza turiştilor care au sărit în apărarea animalelor ce urmau a fi tranchilizate şi mutate în altă regiune – transmite corespondenta Europa FM, Ana Sorescu.

Vânătorii au cerut ajutorul jandarmilor pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea.

Problema urşilor de pe Transfăgărăşan nu a fost rezolvată. Accesul turiştilor la Omul de Fier a fost închis.

Odată ajunşi pe Transfăgărăşan pentru a tranchiliza familia de urşi ce şi- a petrecut aproape toată vara la drumul mare, vânătorii Direcţiei Silvice Argeş s-au izbit de turişti.

Unii s-au rezumat la a face gălăgie, a striga sau fluiera din mașini, în timp ce alții au fost la un pas să îi lovească pe vânători.

A fost nevoie ca cei de la Direcția Silvică să fie însoțiți de jandarmi ca să își ducă misiunea la final.

Ursoaica cu cei doi pui au fost, după trei săptămâni de încercări, capturaţi şi relocaţi numai că povestea urşilor de pe Transfăgărăşan a reînceput cu o nouă ursoaică cu trei pui de data aceasta, care şi –a făcut apariţia în zonă.

Din acest motiv, Cetatea Poienari poate fi vizitată numai împreună cu jandarmii, iar accesul al Omul de Fier de pe Transfăgărăşan a fost închis.

Foto: transfagarasan.info

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS