Confidenţialitate

Numărul de turiști pe insula grecească Mykonos, în scădere pentru al doilea an la rând. Explicațiile hotelierilor | AUDIO

Insula grecească Mykonos ar urma să aibă mai puțini vizitatori pentru al doilea an consecutiv. Asta deși, pentru restul destinațiilor, sezonul estival va fi foarte bun. Cum explică hotelierii scăderea – prețurile mari, infrastuctura proastă și aglomerația.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este al doilea an la rând când sunt mai puține rezervări de locuri în avion spre insula grecească Mykonos. Și companiile aeriene pun la dispoziție mai puține bilete pentru perioada martie-octombrie spre această insulă. În rest, numărul locurilor în avion pentru celelalte destinații din Grecia a crescut cu peste 10% față de anul trecut, potrivit Institutului Asociației Întreprinderilor de Turism din Grecia.

Un hotelier a explicat pentru publicația elenă Kathimerini că de vină pentru scăderea interesului față de Mykonos ar fi prețurile mari, infrastuctura inadecvată, dar și infracționalitatea, în special furturile.

Antreprenorii, însă, sunt optimiști că turismul pe Mykonos va rezista și sezonul acesta va fi mai bun decât o arată rezervările actuale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România intră din 31 martie în spațiul Schengen maritim și aerian. Noi reguli de călătorie, anunțate de MAI | AUDIO