Turismul se schimbă. Călătoriile ar putea deveni mai scurte, făcute doar cu mașina personală | AUDIO

Călătorii mai scurte, făcute mai degrabă cu mașina personală. Sunt doar câteva dintre previziunile celor care lucrează în turism pentru anul 2020.

Tot din cauza pandemiei, cazarea în destinațiile turistice preferate de români ar putea rămâne neschimbată față de anul trecut.

“Pentru același tip de cameră, prețurile pot fi similare. De exemplu, în România se poate sta, până la începutul vârfului de sezon, și cu 150 de lei camera pe noapte, la 3 stele. În Bulgaria sunt ceva mai scumpe, dar cu all-inclusive. În Grecia, pot fi tarife de la 150 de lei pe noapte cu mic dejun.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Traian Bădulescu, consultant în turism

Deși prețurile nu prea au cum să scadă din cauza costurilor mai mari generate de măsurile de igienă și distanțare socială, hotelierii sunt dispuși să returneze mai ușor banii celor care din diferite motive, și-ar putea anula vacanța.

“Lumea are temeri. S-a mers pe păstrarea tarifelor, dar pe flexibilizarea ofertelor. Anulările pot fi făcute fără penalități, cu mult mai puțin timp înainte. Prin agenții, hotelurile își păstrează tarifele. Comisia Europeană a spus că turistul are dreptul să ceară banii, dar le-a recomandat să accepte reprogramarea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din 15 iunie sunt șanse mari ca romanii care călătoresc în Grecia sau Bulgaria să nu mai fie nevoiți să intre în izolare la întoarcerea în țară.

Pentru Turcia, țară aflată în afara Uniunii Europene, nu sunt semne că măsura s-ar putea aplica în perioada următoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS