Confidenţialitate

Turismul în era terorismului. Care vor fi efectele atacurilor de la Bruxelles? (AUDIO)

Locurile în avioanele care zboară din România spre Bruxelles sunt ocupate în general de turiști de business și de funcționari europeni. Capitala Belgiei este o destinație mai puțin atractivă pentru turismul leisure. Ținând cont de această realitate, numărul românilor care vor călători spre Bruxelles nu va suferi modificări semnificative, crede președintele interimar al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Remus Vișan.

 

Pe termen scurt, atentatele de la Bruxelles vor afecta mai ales companiile aeriene care au în portofoliu această destinație și mai puțin agențiile de turism, adaugă reprezentantul ANAT. De altfel, compania TAROM a anulat cele două zboruri București-Bruxelles și retur de astăzi. Pasagerii au fost repartizați pe cursele către Amsterdam. Iar compania Blue Air a redirecţionat zborul de la ora 17.00, pe ruta Bucureşti-Bruxelles, spre Aeroportul Liege.

 

Remus Vișan crede că turiștii români nu ar trebui să renunțe la vacanțele programate în oricare din destinațiile europene, fie că e vorba de Bruxelles, Roma sau Paris, orașe în care nivelul de alertă este ridicat. Dimpotrivă! Aceasta ar fi cea mai potrivită modalitate de a fi solidari cu locuitorii afectați de atacuri/amenințări teroriste.

Dar sfatul său este acela de a-și informa familiile și prietenii unde se cazează și de a urmări alertele emise de Ministerul român de Externe. Ar fi indicat și să facă o revistă a presei pentru a afla dacă autoritățile din orașul în care se află au impus restricții de călătorie, dacă muzeele sunt închise ori dacă restaurantele își modifică programul.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.