Turismul din Egipt ar putea fi afectat după prăbușirea avionului EgyptAir

Dispariția avionului EgyptAir în Marea Mediterană anunță o perioadă nefastă pentru compania aeriană și pentru turismul din Egipt.

De-a lungul timpului, compania s-a confruntat cu numeroase probleme, de la defecțiuni ale aparatelor de zbor până la deturnarea avioanelor. În 1999, de exemplu, toți pasagerii unui avion care se îndrepta de la New York spre Cairo au murit, din vina copilotului.

 

Au trecut mai puțin de 2 luni de când un avion al companiei EgyptAir care pornise din Arabia Saudită către Cairo a fost deturnat de un pasager care purta o centură cu explozibil. Bărbatul a reușit să intre în cabina piloților și le-a cerut să aterizeze în Cipru. Ulterior, s-a dovedit că centura pe care o purta era falsă. Niciun pasager nu a avut de suferit. Ba chiar, unul dintre ei și-a făcut fotografie cu atacatorul.

Incidentul a făcut însă ca tot mai puțini oameni să aibă încredere în serviciile companiei. Anul trecut, un sfert dintre piloții EgyptAir au intrat în conflict de muncă cu reprezentanții conducerii, nemulțumiți de condițiile de lucru și de salarii.

În 2011, un Boeing al companiei egiptene a fost evacuat pe aeroportul din Cairo, în urma unui incendiu izbucnit în habitaclu. Focul a pornit de la o defecțiune electrică. Din fericire, nu au fost victime printre pasageri.

În 2002, 14 din cei 66 de pasageri ai unui Boeing deținut de compania EgyptAir au murit, după ce din cauza condițiile meteo nefavorabile, avionul s-a prăbușit în apropiere de capitala Tunisiei.

Cel mai grav incident a avut loc în 1999, când toți cei 217 pasageri ai unui avion EgyptAir și-au pierdut viața. Avionul – care se îndrepta de la New York la Cairo ar fi fost doborât de copilot – scrie BBC, dar autoritățile egiptene au negat că angajatul companiei ar avea vreo vină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS