Turcia și Arabia Saudită discută despre o posibilă ofensivă terestră în Siria

Turcia și Arabia Saudită ar putea participa la o operațiune terestră împotriva grupării Stat Islamic în Siria. Declaratia a fost făcută de şeful diplomaţiei de la Ankara, citat de presa turcă.

„Dacă există o strategie împotriva Statului Islamic, atunci Turcia și Arabia Saudită ar putea participa la o operațiune terestră”, a afirmat ministrul de externe turc, după ce a participat la Conferința de Securitate de la Munchen.

In plus, diplomatul turcu a afirmat ca Arabia Saudită, care a devenit în ultimele luni unul dintre cei mai apropiați aliați ai Turciei, va desfășura avioane de vânătoare in sudul Turciei, intr-o baza militara. Tot acolo se afla deja avioane ale coaliției condusă de SUA. Potrivit ministrului de externe al Turciei, Arabia Saudită s-a declarat gata să „trimită trupe când va fi timpul pentru o operațiune terestră”.

Arabia Saudită a evocat recent ideea de a trimite trupe la sol în Siria, în cadrul coaliției internaționale împotriva grupării Stat Islamic, iar oficialii de la Pentagon, au anuntat că vad cu ochi buni această ofertă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS