Turcia și Arabia Saudită discută despre o posibilă ofensivă terestră în Siria

Turcia și Arabia Saudită ar putea participa la o operațiune terestră împotriva grupării Stat Islamic în Siria. Declaratia a fost făcută de şeful diplomaţiei de la Ankara, citat de presa turcă.

„Dacă există o strategie împotriva Statului Islamic, atunci Turcia și Arabia Saudită ar putea participa la o operațiune terestră”, a afirmat ministrul de externe turc, după ce a participat la Conferința de Securitate de la Munchen.

In plus, diplomatul turcu a afirmat ca Arabia Saudită, care a devenit în ultimele luni unul dintre cei mai apropiați aliați ai Turciei, va desfășura avioane de vânătoare in sudul Turciei, intr-o baza militara. Tot acolo se afla deja avioane ale coaliției condusă de SUA. Potrivit ministrului de externe al Turciei, Arabia Saudită s-a declarat gata să „trimită trupe când va fi timpul pentru o operațiune terestră”.

Arabia Saudită a evocat recent ideea de a trimite trupe la sol în Siria, în cadrul coaliției internaționale împotriva grupării Stat Islamic, iar oficialii de la Pentagon, au anuntat că vad cu ochi buni această ofertă.