Confidenţialitate

Turcia – Șefii serviciilor de informații și securitate au fost suspendați din funcție

S-au luat primele măsuri în Turcia după atentatul din weekend – șefii spionajului și securității au fost suspendați din funcții.

Guvernul de la Ankara nu a precizat deocamdată dacă aceștia își vor relua posturile după finalizarea anchetei interne.

Între timp, președintele Turciei – Recep Tayyp Erdogan – s-a recules miercuri la locul dublului atentat, soldat cu 97 de morți.

 

Ministrul turc de Interne a anunțat că șefii serviciilor de informaţii şi de securitate au fost suspendați din funcție, cel puțin pe durata anchetei.

Ankara încearcă, în acest fel, să facă lumină în cazul tragediei produse sâmbătă: dublul atentat, comis de 2 bărbați kamikaze, s-a soldat cu 97 de morți.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a mers astăzi la locul atentatului.

Criticat dur după acest atentat, cel mai sângeros din istoria țării, liderul turc a depus o jerbă pe esplanada gării centrale din Ankara, împreună cu omologul său finlandez, aflat în vizită în Turcia.

Înconjurați de un important dispozitiv de securitate, cei doi lideri au depus garoafe la locul atentatului, relatează presa turcă.

Atentatul de la Ankara a alimentat mișcarea de protest împotriva regimului Erdogan. De asemenea, confruntările sângeroase între forțele de securitate turce și rebelii kurzi au reapărut.