Confidenţialitate

TURCIA: Sângeroase violențe la un miting electoral

Patru persoane au murit într-o serie de violenţe izbucnite joi, în sudul Turciei, în timpul vizitei unui parlamentar al partidului aflat la putere în cadrul unui miting pentru alegerile de la 24 iunie, potrivit Agerpres, citând AFP.

O altercaţie în care a fost implicat anturajul deputatului AKP Ibrahim Halil Yildiz într-o vizită în oraşul Suruc, în apropierea graniţei cu Siria.

Presa guvernamentală a informat că alesul şi susţinătorii săi au fost atacaţi de opozanţi înarmaţi cu bâte şi cuţite.

Agenţiile de presă Anadolu şi Dogan au transmis că a existat un schimb de focuri și că fratele deputatului figurează printre persoanele ucise.

În acelaşi timp, media prokurde au imputat atacul gărzilor de corp ale deputatului, afirmând că acestea au deschis focul într-o piaţă a oraşului după ce Ibrahim Halil Yildiz a fost primit cu ostilitate de comercianţi.

Biroul guvernatorului provinciei Saliurfa în care se află Suruc, oraş cu populaţie majoritar kurdă, a afirmat la rândul său într-un comunicat că “o altercaţie a izbucnit între două grupuri” în timpul vizitei deputatului în mai multe întreprinderi mici şi că trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte nouă au fost rănite într-un “incident” care a avut loc după plecarea sa.

În iulie 2015, un atentat atribuit grupării Stat Islamic a făcut 34 de morţi la Suruc. În urma acestui atac, Erdogan a lansat un “război împotriva terorismului” vizând în acelaşi timp PKK şi SI.