Confidenţialitate

Turcia relaxează o parte din restricțiile din timpul zilei

În Turcia, restricţiile în timpul zilei vor fi relaxate începând de luni; țara iese parția din lockdown-ul impus la sfârșitul lunii aprilie.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat încă de vineri că Turcia va relaxa treptat lockdown-ul impus în urmă cu două săptămâni şi jumătate şi că va ridica restricţiile de luna viitoare.

Oamenii vor avea voie să iasă din case începând de astăzi în timpul zilei.

Până la 1 iunie, restricțiile de noapte vor fi în continuare în vigoare; circulația va fi interzisă între 21.00 – 05.00 în timpul săptămânii şi de vineri seara până luni dimineaţa.

Activitățile în restaurante şi cafenele sunt limitate la prepararea alimentelor care pot fi ridicate şi consumate în altă parte. Mall-urile vor fi deschise în zilele lucrătoare, dar cluburile şi cinematografele rămân închise.

Autorităţile de la Ankara au înăsprit măsurile de combatere a coronavirusului după ce numărul de cazuri zilnice de COVID-19 a crescut la peste 60.000 în aprilie, unul dintre cele mai grave bilanţuri la nivel global, iar numărul de morţi ajunsese la aproape 400 zilnic.

Acum se înregistrează în jur de 11.000 de cazuri de îmbolnăviri în fiecare zi, iar 13% din populație are schema completă de vaccinare.