Turcia: Nouă jurnaliști, inclusiv redactorul-șef de la Hurriyet, au fost arestați

 

În Turcia, continuă valul de arestări: 9 jurnalişti, inclusiv redactorul-şef al cotidianului Hürriyet, au ajuns după gratii.

Poliția îi acuză de legături cu predicatorul Fethullah Gulen – considerat de puterea de la Ankara responsabil pentru lovitura de stat eșuată din luna iulie.

În total, Biroul Procuraturii din Istanbul a emis mandate de arestare împotriva a 35 de persoane, acuzate de legături cu unităţi ale armatei care au încercat să îl răstoarne de la putere pe preşedintele Erdoğan.

Printre jurnaliştii arestaţi, acuzaţi de legături cu Fethullah Gülen, se află şi redactorul-şef al site-ului în limba engleză de la Hürriyet.

Ceilalţi opt ziariști, ridicați din mai multe orașe ale Turciei, sunt actuali sau foşti jurnalişti de la publicaţiile Bugun, Radikal şi Yeni Safak, dar şi de la fostul ziar de opoziţie Zaman.

Amintim, Guvernul Turciei îl consideră vinovat de puciul eșuat pe predicatorul Fetullah Gulen, aflat în Statele Unite, deși acesta a negat orice implicare.

De la jumătatea lunii iulie, în Turcia are loc o operațiune vastă de arestări și concedieri în armată, poliție, justiție, afaceri și mass-media.  Sunt vizați cei despre care puterea turcă susține că au pus la cale tentativa de lovitură de stat.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS